Automatizované sestavy pro výrobu chleba, vek, baget nebo běžného pečiva. Linky pro výrobu chleba a vek jsou zpravidla tvořeny strojem na dělení těsta, vykulovacím strojem, předkynárnou, vyvalovacím strojem a průběžnou kynárnou.
Automatizované linky na výrobu běžného pečiva zpravidla tvoří stroj na dělení a vykulování těsta, předkynárna, tvarovací zařízení (stáčecí, roztlačovací, razící) a průběžná vaničková kynárna.
firma | místo | dodavatel | rok | Popis |
---|---|---|---|---|
Profrost a.s. | Prostějov | RH-Technik, Rakousko | 2009 | |
APETIT Food a.s. | Hněvotín | WP - Haton, Holandsko | 2008 | |
PENAM a.s. | Brno - Pekárna Zelená louka, a.s., Herink | RH-Technik, Rakousko | 2007 | |
PENAM a.s. | Brno - Pekárna Zelená louka, a.s., Herink | RH-Technik, Rakousko | 2007 | |
DOMITA a.s. | Tábor | MINIPAN, Itálie | 2004 | |
Crocodille ČR , spol. s r.o. | Praha - provozovna Žiželice | WP - Haton, Holandsko | 2004 | |
Pekařství Bachan Antonín | Blatnice pod svatým Antonínkem | POLIN - OSTALI, Itálie | 2002 |
Tyto chlebové linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, pásovým vykulovačem těstových klonků a vyvalovacím strojem, jsou určeny pro zpracovávání pšenično-žitných, žitno-pšeničných a žitných těst s obsahem žita vyšším než 30%.
Tyto linky mají výkon od 1 600 do 3 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 100 do 2 500 g. Linky mohou být plně automatické, jejich součástí mohou být dopravníky na vychladnutí výrobků, ale i v provedení, která jsou určena pro malé pekárny vyrábějící netradiční a často ručně vyráběné pekařské výrobky.
Přednosti:
Tyto chlebové linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, kuželovým vykulovačem těstových klonků a vyvalovacím strojem, umožňují výrobu celé řady tradičních pšeničných a sortimentních druhů chleba a vek tím nejefektivnějším způsobem. Díky flexibilní konstrukci a stavebnicovému systému je možné vyrábět různé druhy chleba vysoké kvality.
Výrobní linky jsou šetrné k těstu a snižují používání oleje a mouky na minimum. Umožňují výrobu chlebů různých tvarů (kulaté pecny, hroudy, bochníky ve formách, atd.) s vysokým obsahem vody a variabilní dobou kynutí. Zpracování reflektuje poslední technické trendy a vychází ze zkušeností renomovaných evropských výrobců systémů pro zpracování těsta.
Tyto linky mají výkon od 1 600 do 10 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 100 do 2 500 g. Linky mohou být plně automatické, jejich součástí mohou být dopravníky na vychladnutí výrobků, ale i v provedení, která jsou určena pro malé pekárny vyrábějící netradiční a často ručně vyráběné pekařské výrobky.
Přednosti:
Tyto chlebové linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, kuželovým vykulovačem těstových klonků, předkynárnou a vyvalovacím strojem, jsou nejvhodnější pro zpracovávání volných a velmi volných těst s obsahem vody vyšším než 80%. Je to ideální volba pro zpracování rustikálních chlebů jako Ciabatta a dalších typů chlebů netradičních tvarů. Systém je také obzvláště vhodný pro výrobky určené pro dopékání. Linky zvládají prakticky každý tvar chleba (kulaté, dlouhé i oválné). Linky snadno zpracují i těsta s obsahem nejrůznějších ingrediencí, jako např. sýr, rajčata, cibule, ořechy atd.
Tyto linky mají výkon od 1 500 do 3 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 150 do 700 g.
Přednosti:
Tyto linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, kuželovým vykulovačem těstových klonků nebo předvyvalovacím zařízením a předkynárnou s integrovaným vyvalovacím strojem, jsou nejvhodnější pro zpracovávání pšeničných těst pro průmyslovou výrobu baget a pečiva francouzského typu nejrůznějších velikostí a délek.
Tyto linky mají výkon od 3 000 do 6 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 50 do 650 g.
Přednosti:
Tyto linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, předkynárnou a vyvalovacím strojem, umožňují zpracovávat citlivé druhy těsta v požadované konečné kvalitě výrobku bez problémů či stresu.
Technologie výroby na těchto linkách je vhodná pro zpracování těst s potřebou fermentace o délce cca. 20 min a bez potřeby vykulování těstových klonků.
Tyto linky mají výkon od 600 do 1 500 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 150 do 700 g.
Přednosti:
Tyto linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým 4 až 10 řádkovým strojem na dělení a vykulování těsta, předkynárnou, kynárnou s integrovaným vyvalovacím strojem a razicí nebo stáčecí stanicí, umožňují zpracovávat běžné druhy pšeničného a celozrnného těsta v požadované konečné kvalitě výrobku bez problémů či stresu.
Tyto linky jsou svým výkonem od 10 000 do 30 000 kusů za hodinu určeny pro potřeby velkých a průmyslových provozů a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 20 do 150 g.
Přednosti: