eng
máme řešení pro...

Zabíjačka 2010 aneb "Zabíjačka na Vánoce spokojenost v novém roce"

Již tradičně je s koncem roku v naší firmě spojena předvánoční zabíjačka a veselá párty pro všechny zaměstnance, jejich blízké a naše přátele. Nebylo tomu jinak ani vloni. V pátek 17. prosince 2010, proběhla už čtvrtá akce tohoto druhu.
Podomácku krmený, 170 kilogramů vážící pašík nedal řeznickému mistrovi Františkovi Pápicovi příliš práce. Během pár chvil po tom, co jsme prasátko dovezli, se začaly připravovat zabíjačkové pochoutky, kterými byl naplněn celý dlouhý den. Jako první se podával čerstvý chléb s mozečkem s míchanými vejci. Kolem poledne všichni ochutnali masový ovar z kotle s křenem, hořčicí a chlebem.
Po ovaru následovaly dvě tradiční zabíjačkové speciality, které v předchozích letech podávány nebyly. První novinkou této zabíjačky byl tmavý zabíjačkový guláš a druhou, neméně chutnou, masová sekaná plněná panenskou svíčkovou, podávaná s vynikajícím domácím kysaným zelím od naší kolegyně Věry. V odpoledních a večerních hodinách přišly na řadu jitrnice a tlačenky.
Jako vždy jsme masové speciality prokládali domácími buchtami, bábovkami a jiným sladkým pečivem. Proudem tekl čaj s rumem, který sloužil jako "nemrznoucí směs" pro náš organismus v mrazu, který zabíjačku doprovázel. Pro lepší trávení se jídlo zapíjelo kvasnicovým pivem Moravan z Pivovaru Litovel, jablkovou a hruškovou pálenkou z pálenice na Studené Loučce našeho kolegy Jožina Komárka a výborným červeným a bílým vínem.
K velmi dobré náladě přispělo i karaoke, s kterým si přítomní mohli zazpívat tu svou oblíbenou a na chvíli se stát "Super Star FUTURPOLu". Zábava se protáhla až do prvních sobotních hodin.
Na závěr už jen jedno: "Už teď se všichni těšíme na zabíjačku letošní".

Novinky