eng
máme řešení pro...

Zabíjačka 2009 aneb zabíjačka před Vánoci vyrovná se

I přes svou veleváhu bylo prasátko velmi klidné a nedělalo panu mistrovi řezníkovi Frantovi Papicovi problémy, a tak během chvíle mohly začít vskutku Lukulské hody, které zahájil mozeček s vejci a čerstvým chlebem. Potom, jako již tradičně, přišel na řadu voňavý masový ovar s křenem, česnekem, čerstvým křenem a chutným chlebem. Po ovaru naplnil pan řezník tlačenky, udělal jelítkový prejt a pak už došlo na jitrničky.
Jídla a pití byla hojnost. Masové dobroty střídaly domácí buchty, bábovky a skvělé trubičky od naší kolegyně na mateřské – Ivety. Vše jsme vydatně zapíjeli pivem, vínem, rumem, čajem s rumem a vynikající višňovou a jablkovou slivovicí vypálenou v pálenici na Studené Loučce našeho kolegy Jožina Komárka. Chuť čerstvého masa z podomácku krmené sviňky jsme měli možnost ocenit na šťavnatých steacích, připravených na rozžhaveném kameni na venkovním grilu. Nálada byla vynikající a každý z přítomných si vychutnal svou oblíbenou pochoutku. Slavilo se do pozdních nočních hodin při dobrém pití, muzice, zpěvu a tanci.
Nezbývá, něž dodat: "Zabíjačka skončila, ať žije zabíjačka".

Novinky