eng
máme řešení pro...

Tvarovací linky na pečivo a chléb

Automatizované sestavy pro výrobu chleba, vek, baget nebo běžného pečiva. Linky pro výrobu chleba a vek jsou zpravidla tvořeny strojem na dělení těsta, vykulovacím strojem, předkynárnou, vyvalovacím strojem a průběžnou kynárnou.

Automatizované linky na výrobu běžného pečiva zpravidla tvoří stroj na dělení a vykulování těsta, předkynárna, tvarovací zařízení (stáčecí, roztlačovací, razící) a průběžná vaničková kynárna.

Referenční realizace

firma místo dodavatel rok Popis
Profrost a.s. Prostějov RH-Technik, Rakousko 2009
APETIT Food a.s. Hněvotín WP - Haton, Holandsko 2008
PENAM a.s. Brno - Pekárna Zelená louka, a.s., Herink RH-Technik, Rakousko 2007
PENAM a.s. Brno - Pekárna Zelená louka, a.s., Herink RH-Technik, Rakousko 2007
DOMITA a.s. Tábor MINIPAN, Itálie 2004
Crocodille ČR , spol. s r.o. Praha - provozovna Žiželice WP - Haton, Holandsko 2004
Pekařství Bachan Antonín Blatnice pod svatým Antonínkem POLIN - OSTALI, Itálie 2002
zobrazit všechny reference »
 
 

Výrobky

Klasické chlebové linky

Tyto chlebové linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, pásovým vykulovačem těstových klonků a vyvalovacím strojem, jsou určeny pro zpracovávání pšenično-žitných, žitno-pšeničných a žitných těst s obsahem žita vyšším než 30%.

Tyto linky mají výkon od 1 600 do 3 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 100 do 2 500 g. Linky mohou být plně automatické, jejich součástí mohou být dopravníky na vychladnutí výrobků, ale i v provedení, která jsou určena pro malé pekárny vyrábějící netradiční a často ručně vyráběné pekařské výrobky.

Přednosti:

  • dělení šetrné k těstu díky nastavitelnému přítlaku v děličce
  • vysoká přesnost dělení
  • díky stavebnicové konstrukci je možná celá řada tvarů chleba
  • vysoká míra opakovatelnosti
  • kontrola dodržování receptu
  • stabilní pecny
  • skvělé výsledky vyvalovacích strojů
  • snadná údržba a provoz

Linky na pšeničné chleby a veky

Tyto chlebové linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, kuželovým vykulovačem těstových klonků a vyvalovacím strojem, umožňují výrobu celé řady tradičních pšeničných a sortimentních druhů chleba a vek tím nejefektivnějším způsobem. Díky flexibilní konstrukci a stavebnicovému systému je možné vyrábět různé druhy chleba vysoké kvality.

Výrobní linky jsou šetrné k těstu a snižují používání oleje a mouky na minimum. Umožňují výrobu chlebů různých tvarů (kulaté pecny, hroudy, bochníky ve formách, atd.) s vysokým obsahem vody a variabilní dobou kynutí. Zpracování reflektuje poslední technické trendy a vychází ze zkušeností renomovaných evropských výrobců systémů pro zpracování těsta.

Tyto linky mají výkon od 1 600 do 10 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 100 do 2 500 g. Linky mohou být plně automatické, jejich součástí mohou být dopravníky na vychladnutí výrobků, ale i v provedení, která jsou určena pro malé pekárny vyrábějící netradiční a často ručně vyráběné pekařské výrobky.

Přednosti:

  • dělení šetrné k těstu díky nastavitelnému přítlaku v děličce
  • vysoká přesnost dělení
  • dělení bez pomoci oleje
  • díky stavebnicové konstrukci je možná celá řada tvarů chleba
  • vysoká míra opakovatelnosti
  • kontrola dodržování receptu
  • stabilní pecny
  • skvělé výsledky vyvalovacích strojů
  • snadná údržba a provoz

Chlebové linky pro rustikální chleby

Tyto chlebové linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, kuželovým vykulovačem těstových klonků, předkynárnou a vyvalovacím strojem, jsou nejvhodnější pro zpracovávání volných a velmi volných těst s obsahem vody vyšším než 80%. Je to ideální volba pro zpracování rustikálních chlebů jako Ciabatta a dalších typů chlebů netradičních tvarů. Systém je také obzvláště vhodný pro výrobky určené pro dopékání. Linky zvládají prakticky každý tvar chleba (kulaté, dlouhé i oválné). Linky snadno zpracují i těsta s obsahem nejrůznějších ingrediencí, jako např. sýr, rajčata, cibule, ořechy atd.

Tyto linky mají výkon od 1 500 do 3 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 150 do 700 g.

Přednosti:

  • je možné zpracovat těsto s vysokou výtěžností
  • je možné zpracovat těsto s dlouhou dobou skladování
  • dělička šetrná k těstu s nastavitelným přítlakem
  • kuželový vykulovač umožní větší zhuštění výrobku
  • automatické olejování ve vyvalovacím stroji pro snazší zpracování těst s vysokou výtěžností, lepivých a velmi volných těst bez použití zaprašování moukou
  • vyvalovací stroje jsou šetrné k těstům
  • předkynutí je z větší části nahrazeno předfermentací
  • linky nenechají těsto výrazně nabýt na objemu, což je pro konečný výsledek důležité

Linky na bagety

Tyto linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, kuželovým vykulovačem těstových klonků nebo předvyvalovacím zařízením a předkynárnou s integrovaným vyvalovacím strojem, jsou nejvhodnější pro zpracovávání pšeničných těst pro průmyslovou výrobu baget a pečiva francouzského typu nejrůznějších velikostí a délek.

Tyto linky mají výkon od 3 000 do 6 000 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 50 do 650 g.

Přednosti:

  • bezproblémový výrobní proces
  • velmi vhodné pro zpracování volných těst s dlouhou dobou kynutí a vysokým obsahem vody
  • nastavitelný přítlak v děličce s inteligentní regulací tlaku
  • vysoká přesnost dělení
  • systém šetrného zpracování těsta do oválných či kulatých tvarů
  • proces kynutí těsta bez překlápění
  • flexibilní stavebnicový design
  • snadný provoz a údržba/čištění
  • snadné ovládání díky recepturnímu řízení

Linky pro výrobu fermentovaného pečiva

Tyto linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým strojem na dělení těsta, předkynárnou a vyvalovacím strojem, umožňují zpracovávat citlivé druhy těsta v požadované konečné kvalitě výrobku bez problémů či stresu.

Technologie výroby na těchto linkách je vhodná pro zpracování těst s potřebou fermentace o délce cca. 20 min a bez potřeby vykulování těstových klonků.

Tyto linky mají výkon od 600 do 1 500 kusů za hodinu a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 150 do 700 g.

Přednosti:

  • šetrně zpracovává citlivé druhy těst s vysokým obsahem vody, které vyžadují fermentaci
  • je možné zpracovávat širokou škálu gramáží a typů těsta
  • vysoká míra přesnosti dělení
  • zpracování těsta probíhá prakticky bez použití zaprašování moukou
  • zařízení pro poloautomatické provozy a pro tradiční pekárny
  • efektivita výroby a univerzálnost
  • úspora místa a personálu (obslužnost jednou osobou)

Linky pro běžné pečivo a rohlíky

Tyto linky, které jsou zpravidla tvořeny objemovým 4 až 10 řádkovým strojem na dělení a vykulování těsta, předkynárnou, kynárnou s integrovaným vyvalovacím strojem a razicí nebo stáčecí stanicí, umožňují zpracovávat běžné druhy pšeničného a celozrnného těsta v požadované konečné kvalitě výrobku bez problémů či stresu.

Tyto linky jsou svým výkonem od 10 000 do 30 000 kusů za hodinu určeny pro potřeby velkých a průmyslových provozů a jsou schopny zpracovat těstové klonky o gramáži od 20 do 150 g.

Přednosti:

  • technologie zpracovaná na míru
  • zcela automatický provoz
  • je možné zpracovávat širokou škálu gramáží a typů těsta
  • vysoká míra přesnosti dělení
  • efektivita výroby a univerzálnost
  • úspora personálu (obslužnost jednou až dvěma osobami)